Hi, ik ben Birgit.

Nice to meet you!

About

De B in Atelje B

Hi, mijn naam is Birgit. Het gezicht achter Ateljé B.

Goedlachs, creatief én perfectionistisch zijn eigenschappen die mij het best omschrijven. Dat laatste soms een beetje té. Maar in mijn job een musthave eigenschap naar mijn mening. Het zorgt voor dat tikkeltje extra, net dat ietsiepietsie meer, en laat het nu juist dát stapje zijn dat, bijvoorbeeld een make-up, naar een next level kan brengen.

“If you love what you do, you never have to work a day in your life.”

Mijn werk is mijn passie, ik sta er mee op en ga er mee slapen. Ik hou ervan om mooie dingen te creëren & prijs mezelf dus ook enorm gelukkig dat ik hiervan mijn job heb kunnen maken. Bijdragen aan speciale momenten geeft zoveel voldoening, iedere keer weer. Anderen zien stralen, dat is waar ik het voor doe. Dat is wat maakt dat ik mijn job iedere keer weer met volle goesting doe. Dus ben je verloofd en zoek je nog een bruidsstyliste? Aarzel dan niet om me te contacteren!

Tot binnenkort?!

elke en christina
elke en christina
elke en christina
elke

Make-up artiest +

haarstyliste  

Gespecialiseerd in bruidsstylings en suite opmaak.

Bruiden

Jaar ervaring

Team leden

My story

Hoe het allemaal begon…

Als klein meisje speelde ik niet met mijn barbiepoppen, maar deed ik hun haar (En ja dat is inclusief ‘knippen én kleuren’). Ik had een aantal oude oefenhoofden gekregen van mijn tante die kapster was. Deze kregen hele make-overs. Make-up, haar, oorbellen, piercings,… alles er op en er aan! Het was dus al heel snel duidelijk in welke richting ik geïnteresseerd was, ik wilde kapster worden. Als goede student in een tijd waarin ASO alom geprezen werd ging ik toch niet naar de BSO om mijn kwaliteiten daar te vergooien. De woorden van mijn toenmalige leerkracht Latijn. 

Opleidingen + ervaring

“Stilstaan is achteruitgaan.”

Schoonheidszorgen

Van basisopleiding ben ik schoonheidsspecialiste. Aan skincare tips dus geen gebrek! Samen werken we aan een ‘flawless’ & ‘glowing’ skin.

Se-n-se Grime

In een secundair na secundair specialiseerde ik me  in alles wat maar met make-up te maken heeft. Make-up voor TV, theater, film, stage, bruiden, bodypaint, special FX,… You name it, I did it!

Haartooi

Mijn meisjesdroom om kapster te worden heb ik er niet mee waargemaakt, maar ik heb dus wel een goede kennis van het haar en alles wat erbij komt kijken voor de verzorging ervan.

Haarstyling

De opleiding grime maakte ik compleet met nog extra modules haarstyling. Historische kapsels a la Marie-Antoinette met pluimen en boten, maar ook pruikwerken passeerden de revue.

Kleur + stijlconsulent

Deze opleiding volgde ik gelijktijdig met de opleiding haartooi. Perfect voor advies over de kleurkeuze van je juwelen, je make-up kleuren én het type bruidsjurk.

Weddingplanner + styliste

Tijdens corona verdiepte ik me verder in de ‘weddingbranche’ door opleidingen bij o.a.  Salonweddings. Mijn passie voor styling en inkleding kan ik nu dus volledig kwijt in het maken van moodboards voor jullie huwelijk!

Reviews

Lieve woorden

“Danku voor alle mooie kapsels en make-up! Het was een topdag. Iedereen was super tevreden over jou!”

“Hé Birgit, nog even een laat berichtje. Dankjewel aan jou en het team om ervoor te zorgen dat we straalden vandaag naast de meest prachtige en liefdevolle bruid <3. Een perfecte dag, heb er geen andere woorden voor. Veel liefs, de bruidsmeisjes.”

“Hi Birgit! We hebben zo enorm genoten. En veeeel complimentjes gekregen over mijn haar. Een heel dikke merci nog voor alles! Het was superfijn om je erbij te hebben. Ik zou het zo weer opnieuw doen!”

Atelje B

  • Meer dan 250 bruiden
  • Ruim 10 jaar ervaring
  • Bridal expert
  • Allround make-up artiest/grimeur
  • High end producten
  • Geen parabenen en sulfaten
  • Up to date in de laatste trends
  • 3 teamleden voor suite opmaak

Get In Touch

info@ateljeb.be