Hello!

Nice to meet you!

Ik ben Birgit. Het gezicht & creatieve brein achter Ateljé B.

about

De B in Atelje B

Goedlachs, gedreven, creatief én perfectionistisch zijn eigenschappen die mij het best omschrijven. Dat laatste soms een beetje té. Maar eerlijk is eerlijk, dat streven naar perfectie is soms gewoon nodig in mijn vak. Het is dat wat de finishing touch geeft en bijvoorbeeld een make-uplook, kapsel of feest styling naar een hoger niveau tilt. Oog voor detail zorgt voor dat tikkeltje extra, net dat ietsiepietsie meer. En laat het nu juist dát stapje zijn dat het verschil maakt.

bruidsstyling

“If you love what you do, you never have to work a day in your life.”

Mijn werk is mijn passie, ik sta er mee op en ga er mee slapen. Ik hou ervan om mooie dingen te creëren & prijs mezelf dus ook enorm gelukkig dat ik hiervan mijn job heb kunnen maken. Bijdragen aan speciale momenten geeft een onbeschrijflijke voldoening, iedere keer opnieuw. Anderen gelukkig zien & zien stralen dat is wat maakt dat ik mijn job iedere dag weer met volle goesting doe. Dus, als je binnenkort gaat trouwen en op zoek bent naar een bruidsstyliste of hulp nodig hebt bij het stylen van je feest, aarzel dan niet om me te contacteren!

Tot snel?!

elke en christina
elke en christina
elke en christina
elke

Allround

Make-up artiest +

haarstyliste

Gespecialiseerd in bruidsstylings en suite opmaak.

Bruiden

Jaar ervaring

Uur aan opleidingen + trainingen

My story

Hoe het allemaal begon…

Als klein meisje speelde ik niet met mijn barbiepoppen, maar deed ik hun haar (En ja dat is inclusief ‘knippen én kleuren’). Ik had een aantal oude oefenhoofden gekregen van mijn tante die kapster was. Deze kregen hele make-overs. Make-up, haar, oorbellen, piercings,… alles er op en er aan! Het was dus al heel snel duidelijk in welke richting ik geïnteresseerd was, ik wilde kapster worden. Als goede student in een tijd waarin ASO alom geprezen werd ging ik toch niet naar de BSO om mijn kwaliteiten daar te vergooien. De woorden van mijn toenmalige leerkracht Latijn. 

Opleidingen + ervaring
bruidsstyling

“Stilstaan is achteruitgaan.”

Ik streef naar kwaliteit & een high end service.  Skills finetunen, bijleren en op de hoogte blijven van de laatste trends is daar cruciaal voor.

Daarom volg ik jaarlijks meerdere trainingen bij toonaangevende experts binnen de sector, zowel nationaal als internationaal. Dit gecombineerd met mijn uitgebreide basiskennis zorgt ervoor dat ik jou als bruid kan voorzien van een persoonlijke bruidsstyling & waardevolle tips, afgestemd op jouw specifieke wensen. 

Schoonheidszorgen

Van basisopleiding ben ik schoonheidsspecialiste. Aan skincare tips dus geen gebrek! Samen werken we aan een ‘flawless’ & ‘glowing’ skin.

Se-n-se Grime

In een secundair na secundair specialiseerde ik me  in alles wat maar met make-up te maken heeft. Make-up voor TV, theater, film, stage, bruiden, bodypaint, special FX,… You name it, I did it!

Haartooi

Mijn meisjesdroom om kapster te worden heb ik er niet mee waargemaakt, maar ik heb dus wel een goede kennis van het haar en alles wat erbij komt kijken voor de verzorging ervan.

Haarstyling

De opleiding grime maakte ik compleet met nog extra modules haarstyling. Historische kapsels a la Marie-Antoinette met pluimen en boten, maar ook pruikwerken passeerden de revue.

Kleur + stijlconsulent

Deze opleiding volgde ik gelijktijdig met de opleiding haartooi. Perfect voor advies over de kleurkeuze van je juwelen, je make-up kleuren én het type bruidsjurk.

Weddingplanner + styliste

Tijdens corona verdiepte ik me verder in de ‘weddingbranche’ door opleidingen bij o.a.  Salonweddings. Mijn passie voor styling en inkleding kan ik nu dus volledig kwijt in het maken van moodboards voor jullie huwelijk!

Wat vonden zij van atelje b

Bruiden over Atelje B

“Danku voor alle mooie kapsels en make-up! Het was een topdag. Iedereen was super tevreden over jou!”

“Hé Birgit, nog even een laat berichtje. Dankjewel aan jou en het team om ervoor te zorgen dat we straalden vandaag naast de meest prachtige en liefdevolle bruid <3. Een perfecte dag, heb er geen andere woorden voor. Veel liefs, de bruidsmeisjes.”

“Hi Birgit! We hebben zo enorm genoten. En veeeel complimentjes gekregen over mijn haar. Een heel dikke merci nog voor alles! Het was superfijn om je erbij te hebben. Ik zou het zo weer opnieuw doen!”

Atelje B

  • Meer dan 250 bruiden
  • Ruim 11 jaar ervaring
  • Bridal expert
  • Allround make-up artiest/grimeur
  • High end producten
  • Geen parabenen en sulfaten
  • Up to date in de laatste trends
  • 3 teamleden voor suite opmaak