Destination Wedding

Trouwen in het buitenland

Proficiat, bride to be!

Je gaat trouwen! En dan ook nog eens ‘abroad’. Parelwitte stranden, idyllische hotelletjes, locaties die zijn weggelopen uit de Mamma Mia films,… Hoe jullie droomhuwelijk in het buitenland er ook uit ziet, er komt heel wat bij kijken.

Een destination wedding plannen is vaak iets complexer dan een huwelijk in eigen land. Daarom is het handig als je kan werken met leveranciers die hier ervaring in hebben.

Ateljé B heeft door de jaren heen al mogen in staan voor heel wat bruidsstylings. Zowel in binnen- als buitenland. Dat maakt dat ik ondertussen al heel wat ervaring heb in bruidsopmaak, maar ook in het opmaken van de suite, een goede planning om de dag stressvrij te beginnen en zoveel meer.

Omdat destination weddings verschillen in opzet & planning maak ik een offerte op maat na een kennismakinggesprek. Ik vind het namelijk belangrijk dat er een klik is én dat jullie je kunnen vinden in mijn manier van werken. Alleen zo kan ik jou als bruid laten stralen op een van de belangrijkste dagen in je leven.

Idyllische locatie

Magische setting

Familie & vrienden

Geweldige sfeer

Allemaal kenmerken van een destination wedding. Stress hoort daar níet bij!

Op je huwelijk wil je stralen en je zelfzeker voelen. Dat kan alleen als je 100% tevreden bent met je look. Ga dus voor zekerheid en neem je bruidsstyliste mee! Het bespaart je heel wat stress en zenuwen. Bovendien kan je je try-out doen in België & weet je dus perfect hoe je er uit zal zien op jullie grote dag. De planning & prijs is van tevoren bekend, weer zorgen minder.

Nog een voordeel van een meereizende bruidsstyliste is de suite opmaak. Ook de gasten kunnen dus voorzien worden van haar & make-up.

✔ Planning op voorhand gekend

✔ Geen taalbarrières

✔ Try-out in België

✔ Opmaak van de andere gasten

✔ Meerdere looks mogelijk doorheen de dag

✔ Geen zorgen of stress

✔ Exacte prijs op voorhand gekend

✘ Stress

✘ Taalbarrière

✘ Geen try-out mogelijk

✘ Prijs vaak onduidelijk

✘ Planning niet van tevoren gekend

Questions?

Heb je vragen of wil je meer info? Ik beantwoord je vragen met veel plezier & geef jullie graag alle informatie die jullie nodig hebben.

Birgit zorgde voor een fantastische naturelle look. Zowel op de trouwdag als de avond voordien. Ik voelde me echt mooi en alles bleef de hele dag goed zitten. Wat ik echt tof vond, is dat ze vlot werkt zonder ook maar enig gevoel van stress over te brengen. We konden leuk kletsen en lachen tijdens het opmaken.

Melanie Vrijens

The way I work

Verloofd, datum geprikt en nu?

Spreekt mijn stijl jou aan als toekomstige bruid en wil je checken of ik nog beschikbaar ben op jullie dag(en)? Dan is een mailtje sturen de snelste manier om hier achter te komen. Vergeet zeker niet om onderstaande vragen te beantwoorden in jullie mail.

– Wanneer trouwen jullie?

– Hoeveel dagen willen jullie dat ik beschikbaar ben?

– Is er al een planning?

– In welk land/regio gaat het door?

Ik probeer mijn mailtjes binnen de 2 werkdagen te beantwoorden.

Jullie datum is beschikbaar, hoe gaat het verder?

Om de datum vast te leggen vraag ik een voorschot van 50% van het totale bedrag. Dit is voor mij zekerheid dat ik de datum niet voor niets blokkeer in mijn agenda en voor jullie de zekerheid dat deze datum voor jullie is.

Na het ontvangen van het voorschot (binnen de 3 werkdagen) staat jullie datum vast en plannen we de try-out.

De try-out, wanneer & waar?

Ik raad meestal aan om de try-out een 1 tot 2 maanden voor het huwelijk te doen. Dit omdat je haarlengte en huid(tint) dan het meest lijken op de dag zelf. Vroeger kan natuurlijk ook.

Try-outs laat ik enkel overdag doorgaan. Dit omdat de belichting dan beter is en je dus beter het echte resultaat voor de dag zelf kan zien. Try-outs worden enkel gedaan op weekdagen, zo blijven de vrijdagochtenden en weekends vrij voor bruidsstylings.

Kleine tip! Vaak wordt er geprobeerd om de try-out te combineren met een pasbeurt van de jurk zodat je het totaalplaatje al eens kan zien. Als je dit wil plan je best je pasbeurt in de (late) namiddag. Neem even contact op voor enkele beschikbare data zodat je niet nodeloos heen en weer moet mailen of bellen.

De try-out gaat door bij jou aan huis of bij mij, wat jij verkiest. Ik gebruik tijdens deze sessie minder (sterke) stylingproducten dan op de dag zelf. Als je meerdere dingen wil uittesten is dat namelijk moeilijk wanneer er al een halve bus haarlak in je haar zit. Gemiddeld duurt deze 1-3uur, afhankelijk van het pakket dat je gekozen hebt.

Denk eraan, hoe korter bij de datum hoe waarheidsgetrouwer het resultaat zal zijn. Je haarlengte zal bijvoorbeeld nog groeien, in de zomer kleurt je huid etc…

Extra gasten die opgemaakt moeten worden bespreken we ook tijdens de try-out. Hoeveel, make-up en/of haar, … Als het om meer dan 3 extra personen gaat die haar ÉN make-up willen schakel ik meestal collega’s in. Mocht dit zo zijn geef je dit best zo snel als mogelijk door, liefst zelfs bij het vastleggen van de datum al. Informeer dus tijdig!

 

Een geslaagde try-out, op naar D-day!

Na je try-out laat ik je via een mailtje weten hoe laat we de dag zelf zullen starten. Als er extra gasten moeten opgemaakt worden zal ik ook hiervoor een tijdsschema opmaken. Dit kan natuurlijk in samenspraak en wordt aangepast aan jullie dagplanning.

Tijdens de try-out geef ik je nog tips mee voor een optimale huid en/of haarconditie op je grote dag. Ik kan enkel een mooi resultaat garanderen als deze worden opgevolgd. Maar je wil zelf natuurlijk ook gewoon stralen dus daar heb ik alle vertrouwen in!

Wil je weten of ik nog beschikbaar ben?