Over Ateljé B

Over Ateljé B

De passie voor uiterlijke verzorging en creativiteit is er al sinds mijn jonge jaren. Het was dus geen verrassing toen ik in het secundair onderwijs koos voor de opleiding schoonheidszorgen. Toen ik in 2009 afstudeerde als schoonheidsspecialiste koos ik voor een vervolg opleiding als leerkracht bio-esthetiek en haartooi. Na enkele maanden in dit traject (en slechts enkele uurtjes praktijk per week) besloot ik deze opleiding te stoppen. Ik vond dat ik geen studenten kon opleiden als ik zelf niet over voldoende praktijkkennis beschikte. Bijgevolg schreef ik me in voor de opleiding kapster en kleur- & stijlconsulente. Na ook deze opleidingen positief te hebben afgesloten had nog niet het gevoel helemaal klaar te zijn. Daarom besloot ik me in te schrijven bij Encora. Hier volgde ik cursussen voor hairstyling, grime, 3D grime, facepainting, kleuradvies & mediavisagie. Tijdens deze opleidingen ontdekte ik mijn echte passie, make-up én haar! Na dit leerrijke jaar kriebelde het om hier nóg verder in te gaan. Een inschrijving voor het se-n-se jaar grime was wat volgde. Een super uitgebreide opleiding over alles wat met make-up te maken had, zowel theoretisch als praktisch. Stages bij  ‘Familie’, Plopsaland ‘Clown Dobus’, Kryolan Professional Make-up en zo veel meer maakten dat ik de smaak echt te pakken kreeg! Het drukke en leerrijke jaar werd afgesloten met een eindexamen. De opdracht? Een full bodypaint mét hair & make-up! Thema? Hedendaagse rococo met recyclagematerialen. Het resultaat werd voorgesteld in een show in de fonteinen van Park Spoor Noord in Antwerpen. Als kers op de taart haalde mijn werk een plaatsje in Gazet van Antwerpen.

Na het opdoen van al deze kennis stond ik te popelen om hiermee aan de slag te gaan. Twee maanden na mijn afstuderen startte ik als sales account bij Kryolan Belgium. Een zeer variërende job. Klanten bezoeken, nieuwe klanten aanwerven, demo’s geven in scholen gaande van bodypaint tot camouflage, beurzen voorbereiden en nog veel meer behoorde tot mijn takenpakket. Toch miste ik het echte make-upwerk! Het begon te kriebelen om, in plaats van in bijberoep, volledig zelfstandig aan de slag te gaan. Het begon met dromen, ging over naar plannen en eindigde met de realisatie van YouniQue!

Ondertussen een viertal jaar verder maar met zo mogelijk nog meer passie. Bijscholingen & trainingen staan nog steeds hoog het to-do lijstje. Ook is het oorspronkelijke aanbod behoorlijk veranderd. Maar tot de specialisaties behoren nog steeds make-up, haar én bruidsstyling.

Door de uitbreiding van het aanbod en een groeiend klantenbestand werd de oorspronkelijk locatie te klein. Een nieuwe locatie werd gezocht én gevonden. YouniQue verhuisd van Neeroeteren naar Bree én wordt omgedoopt in Atélje B. Van 24m2 naar 170m2! Een zee van ruimte om jullie zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Met Ateljé B wordt het oorspronkelijk concept lichtjes aangepast omdat het creatieve aspect wordt toegevoegd. Dit in de vorm van creatieve workshops. Benieuwd naar het aanbod? Klik dan op het kopje “Workshops”.

En zo gaan we stilaan naar de 5e verjaardag toe… Wie weet wat de toekomst nog brengt? Één ding is zeker, het zal een toekomst zijn vol creativiteit & passie voor make-up!

Openingsuren

Zondag + maandag zijn rustdagen, verder is Ateljé B geopend op afspraak. Dit omdat ik vaak op verplaatsing werk.

Wanneer je dus even wil langskomen, bijvoorbeeld voor enkele producten of het maken van een afspraak, bel je best eerst even op het nummer 0471/44 90 94. Zo voorkom je dat je voor een gesloten deur staat of dat ik onvoldoende tijd voor je heb.

Tot binnenkort?!

XOXO B.